Mojkovčanima licenca za duvan

03. Oktobar 2009.
AGENCIJA DALA ZELENO SVJETLO FIRMI MTC

Agencija za duvan Crne Gore dala je juče licencu za proizvodnju duvanskih proizvoda kompaniji Montenegro Tobaco Company, rekao je juče “Vijestima” direktor kompanije Esad Zejnilović.
Fabrika je izgrađena u Poljima kod Mojkovca u iznajmljenoj zgradi u kojoj je nekada bio pogon modne konfekcije i tekstila. To će biti druga fabrika cigareta u Crnoj Gori uz oronuli Duvanski kombinat koji se tom djelatnošću bavi već 106 godina.
Zejnilović je objasnio da sada slijedi procedura prema Poreskoj upravi Crne Gore, kako bi što prije došli do akciznih markica. - U međuvremenu, smo zaposlili dva čovjeka iz Bijelog Polja sa Poljoprivrednim fakultetom – naveo je Zejnilović.
Portparol Montenegro Tobaco Company Marko Piper dodao je da su za projekat dobili podršku Hipotekarne banke.
Kompanija priprema proizvodnju dva nova brenda cigareta „serdar“ i „tara“, a rezani duvan kupuju od Duvanskog kombinata iz Podgorice. Vrijednost rezanog duvana koji je mojkovačka fabrika proteklih nekoliko mjeseci kupovala od DKP-a bila je dovoljna za isplatu zarada radnicima podgoričkog proizvođača.
Bez obzira na turbulencije i smjenu menadžmenta u DKP-u, iz mojkovačke fabrike napominju da i dalje žele sa njima da sarađuju.