DANILOVGRADSKA firma se javila za Novi duvanski

30. April 2013.

Podgorica – Danilovgradsko preduzeće Partner company otkupilo je tendersku dokumentaciju I registrovalo se za učešće na tender za Novi duvanski kombinat Podgorica (NDKP), kojim je predviđena njegova djelimična privatizacija ili dokapitalizacija preko izgradnje fabrike.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), zvanični osnovači firme Partner company su Miloš Đačić, Dejan Škuletić, Jovan Ašanin, a izvršni direktor je dvadesettrogodišnji Vido Babić. Preduzeće je, prema podacima CRPS-a, osnovano za proizvodnju duvanskih proizvoda, datum registracije je 24. januar ove godine, a ukupni osnivački kapital je tri eura.

Iz Tenderske komisije saopštili su agenciji Mina biznis da je ta kompanija u predviđenom roku otkupila dokumentaciju, u skladu sa uslovima tendera za dodjelu prava na izgradnju fabrike. To prema obaveznom investicionom programu i utvrđenoj projektnoj dokumentaciji uz dokapitalizaciju i prodaju 100 odsto akcijskog kapitala NDKP-a.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte objavio je četvrti tender za NDKP, a zainteresovani ponude mogu dostaviti do 7.maja.

Preuzeto iz dnevnih novina "Vijesti".