Komisija predložila Savjetu za Novi duvanski : Poništite tender

18. Septembar 2013.

Tenderska  komisija za prodaju Novog duvanskog kombinata odbila je zahtjev konzorcijuma da mu se treći put prolongira rok za uplatu 7,1 miliona eura za akcije i predložila Savjetu za privatizaciju da poništi taj tender.

¨Nijesmo više mogli produžavati rok za plaćanje jer naš kupac nije uvjerio da je uplata novca moguća u nekom kraćem roku¨, rekao je ¨Vijestima¨predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

Konzorcijum – Primat Užice, Partner Company iz Danilovgrada i budvanski Jaz express trebalo je do 14. septembra da plati akcije Novog duvanskog Vladi i Glavnom gradu. Prema ugovoru, koji je potpisan 18. juna, prvobitno je trebalo to da učine do 7. avgusta.

Ukoliko Savjet za privatizaciju prihvati odluku Tenderske komisije, biće poništen ovaj četvrti tender za privatizaciju Novog duvanskog. Ugovor o privatizacije kompanije važi dok Savjet, odnosno Vlada, koje jedino može raskinuti ugovor, donese konačnu odluku.

Prema nezvaničnim informacijama, konzorcijum očekuje da će prije naredne sjednice Savjeta, koja se najavljuje za mjesec, obezbijediti novac i da će im ipak biti odobrena kupovina kompanije.

Novi duvanski je trebalo da nastavi proizvodnju starog Duvanskog kombinata u stečeju i preuzme njegove mašine i oko 170 radnika.

Izvor: Preuzeto iz dnevnih novena "Vijesti".