SAOPŠTENJE: Najavljeno proširenje obuhvata aktivnosti nadzora nad prometom duvanskih proizvoda

27. Mart 2014.

U Ministarstvu finansija je održan četvrti sastanak Radnog tima za suzbijanje sive ekonomije na tržištu duvanskih proizvoda, koga sačinjavaju predstavnici Agencije za duvan, Poreske uprave, Uprave carina, Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije, a kome se priključio i predstavnik komunalne policije Glavnog grada. Sastanku je prisustvovao i ministar finansija, dr Radoje Žugić.

Na današnjem sastanku se diskutovalo o nepravilnostima evidentiranim tokom sprovedenih aktivnosti pojačanog nadzora nad prometom duvanskih proizvoda i mjera koje su, od strane inspekcijskih organa, preduzete u cilju eliminisanja svih pojavnih oblika sive ekonomije koji su izraženi na ovom tržištu. Ocijenjeno je da je akcija dala dobre rezultate, ali i da postoji prostor za intenziviranje inspekcijskih aktivnosti.

Stoga je postignut dogovor da se aktivnosti nadzora nadležnih inspekcijskih organa prošire na ukupnu teritoriju Crne Gore i da se u iste uključe i predstavnici komunalne policije. Buduće akcije, kako je dogovoreno na sastanku, uključivaće pojačane mjere nadzora u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima, kao i na pijačnim i javnim površinama.

Izraženo je očekivanje da će se u narednom periodu postići još bolji rezultati, kroz sinhronizovano djelovanje i kvalitetnu saradnju nadležnih organa.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA